Wild Watchtower: Forest Studio & Library Space

I love this watchtower designed by architect Peter Gluck. Although it might not be much from the outside, I can imagine curling up on one of the sofas and watching nature unfold.

The heavy base and open-on-all-sides windows above are reminiscent of the watchtowers often used by park rangers out in the wilderness. However, this one is constructed of steel and concrete rather than the traditional rough timber.

The outdoors is fully accessible through a cascading glazing system – sliding windows sit one in front of the next so that entire corners can be easily opened to the exterior. Inside the building is lined with bookcases, couches, and desks, all level with the lower edge of the windows, preventing any visual obstructions to the outside.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s